ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ : ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1922 ΑΛΛΑ… ΑΠΟ ΤΟ 1912!!!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την σαφή αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το ζήτημα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία τα διεκδικούν σαν παράνομα δοθέντα στην Ελλάδα, κάνει σήμερα ο πολύ γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος και ιστορικός, ο Murat Bardakçı, δηλώνοντας πως τα νησιά αποδόθηκαν στην Ελλάδα όχι με την συνθήκη της Λοζάνης το 1922, αλλά ήδη μετά τους πολέμους του 1912.

<h3>Αγαπητοί φίλοι,</h3>
<h3>τους τελευταίους μήνες ζούμε όλοι και το έχουμε νοιώσει, με τον χειρότερο τρόπο δυστυχώς, την οικονομική κρίση. Επιλογές εύκολες ας μη γελιόμαστε δεν υπάρχουν, ο δρόμος θα είναι δύσκολος. Η μοναδική λύση η ανάπτυξη έχει αποκλεισθεί για την Ελλάδα. Θα μπορούσε ο τουρισμός και η ναυτιλία να δώσουν μια ώθηση στην Ελληνική οικονομία μακροπρόθεσμα πάντοτε, όμως πως;</h3>
<h3>Τα δύο αυτά υπουργεία φρόντισαν να τα καταργήσουν, στην ουσία, συγχωνεύοντάς τα με άλλα. Παγώνοντας τους μισθούς, παγώνουμε την αγορά. Αυξάνοντας τους φόρους στη μεσαία τάξη μειώνουμε την αγοραστική της δύναμη και βαθαίνουμε την ύφεση. Αναπόφευκτα θα επέλθει η κατάρρευση. Ακούσαμε για τις θυσίες που πρέπει να γίνουν από εμάς! Εκείνο το οποίο δεν ακούσαμε είναι το ποιοι ευθύνονται!</h3>
<p><hr class=» data-image-meta=»[]» data-image-title=»«Γουδί» θα υπάρξει.» data-orig-file=»» data-orig-size=»» data-permalink=»http://ift.tt/2uwmf5m» more=»» />

Να μας εξηγηθεί γιατί ενώ πληρώναμε τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία μας αυτά σήμερα αδυνατούν να δώσουν τις συντάξεις. Γιατί ενώ πέρασαν εποχές «χρυσές» με εισροή κεφαλαίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έγινε τίποτα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών δεν φέρουν καμία ευθύνη; Γουδί δεν υπάρχει για κανέναν; Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής (από τους ζώντες πρωθυπουργούς) δεν φέρουν ευθύνες; Οι υπουργοί οικονομικών Αδριανόπουλος, Παπαντωνίου, Αλ.Παπαδόπουλος, Χριστοδουλάκης, Αλογοσκούφης, Δούκας, Ρεγκούζας, Παπαθανασίου και άλλοι τους οποίους ξεχνώ; Δεν μπορεί η χώρα να έχει χρεοκοπήσει και κανείς να μην ευθύνεται!

Ο κύκλος των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης κλείνει. Μία μεταπολίτευση η οποία ξεκίνησε με το ξεπούλημα της Κύπρου θα κλείσει με το ξεπούλημα της Ελλάδος; Δίκη των έξι, δεκαέξι, είκοσι έξι θα υπάρξει; Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και βουλευτικής ασυλίας γιατί δεν αλλάζει; Γιατί δεν δικάζονται οι πολιτικοί όπως όλοι εμείς από την δικαιοσύνη; Ως στρατιωτικός γνώριζα ότι έφερα ευθύνη για παν ότι πράξω ή παραλείψω να πράξω. Αυτοί δεν έπραξαν κακώς, δεν παρέλειψαν να πράξουν; Ας δικαστούν τουλάχιστον για τα «εγκλήματα» που έπραξαν εις βάρος της Ελλάδας.

Σπύρος Σταματόπουλος
Σχης (ΠΖ) ε.α.

ΠΗΓΗ

» data-medium-file=»» data-large-file=»» class=»aligncenter wp-image-25762″ src=»http://ift.tt/2uvNHjS» alt=»» width=»706″ height=»397″ style=»clear: both; display: block; margin: 1.5em auto; max-width: 100%; height: auto;»>

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφερόμενος στην σημερινή 94η επέτειο της υπογραφής της συνθήκης της Λοζάνης, αναφέρει για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας ότι μετά τους πολέμους του 1912 η Τουρκία υπέγραψε τον Οκτώβριο του 1912 με την Ιταλία την παραχώρηση των Δωδεκανήσων στα οποία υπάγονται και τα αμφισβητούμενα νησιά από την Τουρκία.

Έτσι έχασε από τότε κάθε δικαιοδοσία στα νησιά αυτά.

Στην συνέχεια με την συνθήκη των Παρισίων τον Οκτώβριο του 1946 τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν από την Ιταλία στην Ελλάδα.

Συνεπώς σύμφωνα με τον ίδιο τον Murat Bardakçı, όλοι αυτοί, (στην Τουρκία), που καταγγέλλουν την συνθήκη της Λοζάνης ότι άφησε κάποια νησιά στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία ιστορική βάση.

Τον τελευταίο καιρό κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία πλειοδοτούν σε εθνικιστικές διεκδικήσεις σε βάρος ελληνικών νησιών και νησίδων του ανατολικού Αιγαίου. Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες σωστές φωνές στην άλλη πλευρά του Αιγαίου για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.

Τώρα βέβαια το τι «συνέπειες» θα έχει αυτή η θέση του Τούρκου δημοσιογράφου αυτό… θα φανεί!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://ift.tt/2ty5ntY


Δείτε και>>
https://www.youtube.com/watch?v=XgDVoVoJM0M

from Blogger http://ift.tt/2tFQuty
via IFTTT

Advertisements